Een rol scanbehang wordt zorgvuldig aangebracht op een gladde gipsplaatwand. Een klusser gebruikt een behangspatel om het behang glad te strijken, waardoor een naadloze afwerking ontstaat.

Gipsplaten Afwerken met Scanbehang: Stap-voor-Stap Handleiding

Het afwerken van gipsplaten met scanbehang biedt een uitstekende manier om snel en efficiënt een gladde en strakke afwerking te creëren.

Scanbehang, ook wel glasvezelbehang genoemd, staat bekend om zijn duurzaamheid en naadloze uitstraling, waardoor het een populaire keuze is voor wandafwerking.

In deze uitgebreide handleiding delen we alle essentiële stappen en tips om gipsplaten met scanbehang te bekleden en een perfect resultaat te bereiken.

Wil je scanbehang laten aanbrengen? Vraag een offerte aan of bel: 030-2072024

Waarom kiezen voor gipsplaten afwerken met scanbehang?

Scanbehang biedt verschillende voordelen voor het afwerken van gipsplaten.

Het is duurzaam, scheuroverbruggend en zorgt voor een strakke en egale ondergrond voor verdere afwerking, zoals schilderen.

Bovendien is scanbehang eenvoudig aan te brengen en te onderhouden, waardoor het een ideale keuze is voor zowel doe-het-zelvers als professionals.

Stapsgewijze handleiding voor het afwerken van gipsplaten met scanbehang

Volg deze handleiding voor een gladde afwerking met scanbehang:

Stap 1: Voorbereiding van de ondergrond

Begin met het voorbereiden van de gipsplaten door ervoor te zorgen dat ze schoon, droog en vrij van stof en vuil zijn. Repareer eventuele beschadigingen of oneffenheden en schuur het oppervlak glad indien nodig.

Stap 2: Aanbrengen van de primer

Breng een geschikte primer aan op de gipsplaten om de hechting van het scanbehang te verbeteren en om een gelijkmatige absorptie van de lijm te garanderen.

Laat de primer volledig drogen volgens de instructies op de verpakking.

Stap 3: Het aanbrengen van de lijm

Breng een dunne laag speciale lijm voor scanbehang aan op de gipsplaten met behulp van een vachtroller of een lijmverdeler.

Zorg ervoor dat de lijm gelijkmatig wordt verdeeld over het oppervlak.

Lees ook: Gipsplaten Afwerken met Glasweefselbehang

Stap 4: Het aanbrengen van het scanbehang

Plaats het scanbehang voorzichtig op de gelijmde gipsplaten en druk het stevig aan met een behangspatel of een rubberen roller.

Werk vanuit het midden naar buiten toe om luchtbellen te verwijderen en een glad oppervlak te creëren.

Overlap de banen van het scanbehang lichtjes en snijd overtollig materiaal af met een scherp mes.

Stap 5: Afwerking en schilderen

Laat het scanbehang volledig drogen volgens de aanbevolen droogtijd op de verpakking. Schuur indien nodig lichtjes het oppervlak voor een gladdere afwerking.

Breng vervolgens de gewenste verflagen aan voor een perfecte afwerking die past bij jouw interieur. Hulp nodig? Huur dan het team in van Behangservice Holland.

Scanbehang voor de afwerking van gipsplaten

Het afwerken van gipsplaten met scanbehang is een uitstekende manier om snel en eenvoudig een strakke en duurzame afwerking te realiseren.

Met de juiste voorbereiding en techniek kun je een professioneel resultaat behalen dat lang meegaat en weinig onderhoud vereist.

Volg de stappen in deze handleiding en geniet van een perfect afgewerkte ruimte waar je trots op kunt zijn.

Vraag een offerte aan of bel: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven